Cerc misionar în parohia noastră

Evenimente Iulie 16, 2022

În data de 15 iulie 2022, ora 17:00, Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Botoșani a găzduit întâlnirea Cercului Pastoral „Sfântul Spiridon”. În cadrul întâlnirii s-a fi săvârșit Taina Sfântului Maslu și  a fi susținută conferința „Frica și întristarea în viața duhovnicească” de Pr. Vasile Ștefan de la Parohia „Duminica Mare

Biserica Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani s-a dovedit a fi neîncăpătoare, vineri, 15 iulie 2022, când s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, în cadrul Cercului pastoral-misionar „Sfântul Spiridon”, începând cu ora 17:00.

Credincioșii din parohiile care alcătuiesc cercul misionar s-au rugat alături de un sobor de preoți, din care a făcut parte și fostul protopop Lucian Leonte de la Biserica Sfântul Ilie, pentru sănătate și iertarea păcatelor.

Au fost prezenți și părintele Mihail Ulman, de la Biserica „Apostol Petru și Pavel II, care este și conducătorul cercului, preotul Theodor Pețenchea de la Parohia „Înălțarea Domnului”, preot Constantin Iordache de la parohia nou-înființată „Sfântul Pantelimon”, Vasile Ștefan – parohul Bisericii „Duminica Mare” și, nu în ultimul rând, părintele duhovnic Ioan Alupoaiei, gazda evenimentului religios amintit. La sfârșitul slujbei, cu toții au îngenuncheat și au cerut de la Dumnezeu să se milostivească și să lase ploaia să aducă roadă pământul.

Preotul Vasile Ștefan, parohul Bisericii „Duminica Mare” a susținut o conferință pe tema „Frica și întristarea în viața duhovnicească”. În prezentarea sa, părintele Ștefan a vorbit despre cel mai bun medicament care vindecă frica și întristarea sufletului, și anume nădejdea în Dumnezeu și credința.

Citește alte articole despre: eveniment