FAMILIA ȘI BISERICA ÎN VIAȚA COPILULUI

Evenimente Martie 11, 2024

Între manifestările din luna martie, numită „Luna pentru viață”, se înscrie și această cateheză despre rolul familiei și al Bisericii în educația copiilor.

Duminică, 10 martie la ora 18:00, după săvârșirea slujbei vecerniei, preotul paroh Ioan Alupoaiei a anunțat tema catehezei de seară, intitulată  „Familia și biserica în viața copilului”.

  Părintele Ioan Alupoaiei a prezentat un material referitor la această temă. Apoi, au avut loc conversații sub formă de întrebări și răspunsuri. Au urmat discuţii la situația cu care se confruntă familia aflată în dificultate. Din aceste discuții s-a remarcat faptul că cei șapte ani de acasă își pun amprenta pe evoluția comportamentală și psihică a fiecăruia. De asemenea, primul factor care contribuie la formarea personalității umane în perspectivă multidirecțională este familia. Dezvoltarea copilului este dependentă de calitatea relațiilor dintre el și părinții lui. Alt factor care contribuie la devenirea personalității umane îl constituie Biserica. În concluzie, educația, bunele maniere, regulile morale sunt cheia către adaptarea copilului în societate.

  Prin acțiunile care se desfășoară în „Luna pentru viață”, se dorește afirmarea valorii persoanei umane, apărarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi şi al persoanelor în vârstă sau bolnave, eliberarea omului de tot ce îl distruge sau alienează. Se urmărește de asemenea: definirea căsătoriei, susţinerea familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia, ca temelie a unei societăţi solide şi sănătoase, orientarea inimilor spre o cultură a vieţii, punând capăt avorturilor şi arătând societăţii că nu suntem indiferenţi la aceste vieţi curmate, la trauma suferită de către multe femei, afirmarea dreptului la viaţă al copiilor care încă nu s-au născut.

 

Citește alte articole despre: EVENIMENTE